БІОЦИДИ ДЛЯ ЗАХИСТУ НАФТОПРОДУКТІВ ТА МАТЕРІАЛІВ ВІД БІОВПЛИВІВ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Розробка призначена для захисту нафтопродуктів, мастильно-охолоджувальних рідин, матеріалів та обладнання циркуляційних систем водопостачання та охолодження нафтопереробних підприємств від біовпливів.

ОПИС:

Нафтопродукти та інші матеріали з високим відсотком вмісту вуглеводнів можуть змінювати свої основні експлуатаційні властивості внаслідок біологічних впливів. З огляду на це запропоновано високоефективний біоцид на основі S-(2-гідроксиетил) ентантіосульфонату для захисту нафтопродуктів, емульсій, емульсолів, фарб і ґрунтовок, мастильно-охолоджувальних рідин (МОР), мінеральних олій, обладнання циркуляційних систем водопостачання та охолодження нафтопереробних підприємств, матеріалів та обладнання на заводах виробниках від біовпливів. На основі досліджень антимікробної дії S-(2-гідроксиетил) ентантіосульфонату вперше встановлена його висока ефективність як біоциду для боротьби з основними мікроорганізмами оборотних вод нафтозаводів. Встановлено, що при загальній кількості мікроорганізмів 240млн кл в 1мл води після обробки S-(2-гідроксиетил) етантіосульфонатом з концентрацією 0.1мг/л, кількість мікроорганізмів зменшилась до 0.002млн кл в 1мл. S-(2-гідроксиетил) етантіосульфонат у концентрації 0.1 мг/л знижує показники біообростання в 52-80 раз (залишкове біообростання становить 1.25-1.9%), корозії в 7-21 раз (залишкова корозія становить 4.7-14%) та відкладення солей в 3.4-4 раз (залишкове відкладеня солей становить 24-29%).

ПЕРЕВАГИ:

    • збільшення терміну експлуатації обладнання підприємств;
    • покращення технологічних, експлуатаційних, фізико-хімічних та санітарно-гігієнічних властивостей, МОР, фарб і ґрунтовок;
    • скорочення витрат емульсолу;
    • створення сприятливих санітарно-гігієнічних умов праці та зниження ступеня забруднення навколишнього середовища.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Нафтопереробна промисловість, автомобіле- та машинобудування, хімічна промисловість.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Необхідне доопрацювання.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Перевірено в лаболаторних умовах.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

    • Спільне доведення до промислового рівня.
    • Продаж патентів.

НОВИЗНА:

2 патенти України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *