СПОСІБ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОЦІНКИ ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ І ЯКОСТІ ВОДИ ВНУТРІШНІХ ВОДОЙМ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Комплексна оцінка екологічного стану континентальних водойм використовується з метою довготривалого контролю та прогнозу, шляхом застосування сучасних та ретроспективних матеріалів дистанційного зондування Землі і наземних спостережень.

ОПИС:

Результатом оцінки є: набір тематичних карт стану водойм (типів біотопів, значень вегетаційного та водного індексу, температури поверхні, показників ландшафтного різноманіття) високої та середньої просторової розрізненості; статистичні таблиці зі значеннями площ виділених складових та показників наземних спостережень; графічні результати моделювання і прогнозу стану водойм. На замовлення може бути виконано дослідження екологічного стану будь якої окремої водойми чи комплексу водойм.

ПЕРЕВАГИ:

На відміну від відомих аналогів розробка має переваги у спрощенні і підвищенні оперативності оцінювання екологічного стану водних екосистем, охопленні більших акваторій та можливості вивчення ретроспективного стану водойм. Дозволяє виявити мілководні аквально-ландшафтні комплекси, які не тільки впливають на водний режим, а й є чинником формування фізико-хімічних та гідробіологічних характеристик водного середовища.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Природоохоронні організації.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Забезпечує одержання стабільних результатів.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Перевірено в лаболаторних умовах.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

    • Спільне доведеняя до промислового рівня.
    • Реалізація готової продукції.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ