АВТОНОМНИЙ БІОЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЦЕНТР

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Для вироблення електричної і теплової енергії та органічних добрив з відходів сільськогосподарського виробництва.

ОПИС:

Великі біоенергетичні центри, що використовують у своїй основі технологію анаеробного (метанового) зброджування гнойових стоків сільськогосподарських підприємств у результаті переробки отримують біогаз, який можна використовувати в якості газоподібного палива або для вироблення теплової та електричної енергії, і заброджену масу, яка є високоякісним органічним добривом. Крім того, переробка гнойових стоків запобігає забрудненню ґрунтових вод, водойм та зараженню ґрунту гельмінтами і хвороботворними бактеріями, тобто біоенергетичні центри вирішують як енергетичні, так і екологічні проблеми.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Біоенергетичний центр може бути на 80% укомплектований вітчизняним обладнанням, таким як когенераційна станція на базі двигуна 11ГД100М (ДП “Завод ім. В.О.Малишева”) з характеристиками: електрична потужність – 1000 кВт, теплова потужність – 1100 кВт, витрата біогазу – 420 нм3/ кВт год. Двигун-електричні агрегати можна застосовувати в якості основного або резервного джерела електричної енергії (трифазний змінний струм напругою 6300 В, частота струму – 50 Гц).

ПЕРЕВАГИ:

Проектні показники автономного біоенергетичного центру для свиноферми поголів’ям 30000 тварин з використанням біогазу в якості моторного палива в модульній когенераційній станції:    87% виробленої теплової енергії витрачається на власні потреби комплексу; решта – 13% – може бути використана як товарний продукт. Для забезпечення роботи біоенергоцентру потрібно близько 200 кВт/рік електричної енергії (20% виробленої кількості); 800 кВт/рік може бути продано як товар.

ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ:

Проведена попередня інвестиційна оцінка проекту. Для точного розрахунку техніко-економічних показників розробки потрібна прив’язка до конкретного об’єкту проектування. За умови реалізації товарних продуктів строк окупності капітальних витрат складе 2,0 – 2,5 роки.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Сільське господарство (крупні птахофабрики, тваринницькі комплекси).

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Готово до впровадження.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Готово до впровадження.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

8 патентів України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *