ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИСОКОЕФЕКТИВНИХ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПОКРИТТІВ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Високопродуктивні екологічно безпечні технологічні процеси для нанесення покриттів синергетичними сплавами, оксидами, композитами та наноламінатами.

ОПИС:

Технології формування покриттів багатокомпонентними гальванічними сплавами, монометалевими та складними оксидами і композитними матеріалами на металевій основі, зміцненими нанорозмірними оксидами. Практична значущість і затребуваність розробок зумовлена надзвичайно високою твердістю покриттів, зносостійкістю, низьким коефіцієнтом тертя, антикорозійними та магнітними властивостями, каталітичною активністю у гетерофазних, фото- та електрохімічних реакціях, що застосовують у багатьох галузях промислового комплексу.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Покриття на легких сплавах мають зносостійкість на рівні твердих сплавів, мікротвердість – до     2500 кг/мм2, поруватість – від 2 до 50 %, пробивну напругу – до 6000 В, корозійну стійкість – 1-й бал (найвищий) та витримують тепловий удар до 2500°C, а багатокомпонентні сплави – корозійну стійкість та мікротвердість вищі, ніж покриттів твердим хромом.

ПЕРЕВАГИ:

Покриття на легких металах (алюміній, титан, магній) мають надзвичайно високу адгезію, стійкість до високих температур, хімічний опір до дії агресивних середовищ. Співосаджені оксиди перехідних металів (мангану, кобальту та ін.) забезпечують високі каталітичні властивості в окисно-відновних реакціях, а покриття багатокомпонентними сплавами, композитами та наноламінатами значно перевершують характеристики вихідних компонентів.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Машинобудування, хімічна промисловість, комунальні господарства, автотранспортна галузь, наноелектроніка, електрохімічна енергетика та природоохоронні технології.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Забезпечує одержання стабільних результатів.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Опробовано в режимі дослідної експлуатації.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

6 патентів України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *