ОТРИМАННЯ ВИСОКОЕНЕРГЕТИЧНИХ ПРОДУКТІВ У ПРОЦЕСІ ГЛИБОКОЇ ПЕРЕРОБКИ ТВЕРДОГО РАКЕТНОГО ПАЛИВА

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Для виробництва різних модифікацій високоенергетичних наливних та емульсійних вибухових речовин (ВР) марки “ЕРА”, які мають високу потужність і низьку чутливість до зовнішніх збудників. Дозволяє повністю механізувати всі операції при підготовці і зарядці вибухових речовин в шахти і технологію виробництва елементів неелектричної системи ініціювання зарядів ВР. Створено мобільний автоматизований міні-завод з виробництва ВВ, в т.ч. з компонентами твердого ракетного палива, з безпечним технологічним процесом в діапазоні температур навколишнього середовища від – 35 до + 60°С.

ОПИС:

Розроблено систему управління ризиками на основі промислової сертифікації емульсійних ВР, у тому числі з компонентами ТРП, що забезпечує технічну та екологічну безпеку при їх виготовленні, транспортуванні, зберіганні й застосуванні. Розроблено безпечну промислову технологію виробництва різних модифікацій нових наливних і незапобіжних патронованих високоенергетичних емульсійних ВР, здатних руйнувати породи будь-якої міцності та обводненості, що мають низьку чутливість до зовнішніх збурень і відносно безпечні при використанні, що дозволяє повністю механізувати операції із заряджання свердловин емульсіями й виготовлення ВР. Розроблено директивний регламент за технологією виготовлення емульсій різних рецептур на повномасштабному об’єкті утилізації ТРП. Створено економічно ефективну й максимально безпечну технологію виробництва елементів неелектричної системи ініціювання зарядів емульсійних ВР з використанням високоенергетичних продуктів, вилучених із ТРП. Впроваджена система промислової сертифікації ВР, із використанням якої проведена сертифікація розроблених емульсійних ВР, у тому числі з високоенергетичними компонентами ТРП.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

    • продуктивність стаціонарного заводу з виробництва емульсійних вибухових речовин: 60 000 т/рік;
    • мінімальні питомі витрати 0,8 – 0,94 кг на 1 м3 гірничої маси;
    • мінімальний обсяг токсичних газів – 6,6 – 10,7 л;
    • сумарний економічний ефект: 1,08 грн на 1м3 гірничої маси (у відношенні ВР іншої марки.

ПЕРЕВАГИ:

    • скорочення витрат емульсійних ВР на 15 %;
    • скорочення виходу дрібних фракцій гірничої маси на 50 %;
    • коефіцієнт викидів токсичних газів: 1,0 – 0,62 порівняно з ВР іншої марки (7,09);
    • вартість емульсійних вибухових речовин на 20 % нижче наявних.

ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ:

Сумарний економічний ефект складає 1,08 грн на 1 м3 гірської маси (відносно ЕВР іншої марки). Вартість ЕВР на 1 м3 гірської маси складає 3,6 грн (аналогічний показник для інших марок 4,68 та 4,56 грн).

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Гірничодобувні підприємства.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Готово до впровадження.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Готово до впровадження.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *