ВИСОКООКТАНОВА КИСНЕВМІСНА ДОБАВКА ДО БЕНЗИНІВ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Використання пропонованої високооктанової кисневмісної добавки (ВКД) до бензинів дасть змогу розширити температурний діапазон застосування бензинів із кисневмісними добавками. Ці добавки, разом із підвищенням октанового числа бензину, сприяють зниженню вмісту вуглеводнів і оксиду вуглецю у відпрацьованих газах.

ОПИС:

Технічний результат винаходу – надання ВКД до бензинів підвищеної стійкості проти розшарування при змішуванні її з бензином. Досягається технічний результат тим, що ВКД до бензинів, яка містить етиловий спирт і воду, згідно з винаходом, додатково включає спирти С3-С9, альдегіди C2-C8, складні ефіри нижчих карбонових кислот С-С5 і спиртів С-С5, а також циклогексан. Спирти С3-C9, альдегіди C2-C8, складні ефіри нижчих карбонових кислот С-С5 і спиртів С-С5 та циклогексан підвищують стабільність суміші етилового спирту і бензину проти розшарування за температур нижче 0°С. Незначний вміст води – 0,01–0,6об.% – підвищує стабілізаційну ефективність наведених компонентів. ВКД до бензинів готують біоконверсією вуглецевмісної відновлюваної сировини з подальшою ректифікацією одержаного субстрату.

ПЕРЕВАГИ:

Розробка має техніко-технологічні, економічні та екологічні переваги, що підвищують актуальність її застосування, зокрема: експлуатаційні властивості автомобілів, що працюють на сумішевих бензинах із доданням ВКД, практично не погіршуються порівняно з тими, що працюють на товарних бензинах; підвищується октанове число сумішевих бензинів; не зафіксовано негативного впливу тривалої роботи автомобілів на технічний стан і стабільність регулювання паливної апаратури; зменшується концентрація шкідливих речовин у відпрацьованих газах.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Підприємства паливно-мастильної галузі.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ