СПОСІБ ІНТРАОПЕРАЦІЙНОГО МОНІТОРИНГУ ВНУТРІШНЬООЧНОЇ ТЕМПЕРАТУРИ

Запланована галузь застосування та місце застосування: Заклади охорони здоров’я

Рівень інновації: немає аналогів в Україні

Наявність патенту: 1 Патент України на корисну модель

Наявність зацікавленого Замовника: Заклади охорони здоров’я

Впровадження: Нововведення впроваджено в лікувальну практику у відділенні вітреоретинальної і лазерної хірургії ДУ «Інститут очних хвороб та тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України».

Яких додаткових дій потребує впровадження: При наявності необхідного обладнання, додаткові кошти для впровадження не потрібні

Коротка характеристика, техніко-економічні параметри переваг та позитивних якостей.

Суть нововведення  полягає в використанні багатоканального термоелектричного приладу з термопарними вимірювальними мікрозондами різного діаметра, виготовленими із політетрафторетилену, з розташуванням температурного сенсора на робочому кінці мікрозонда, за допомогою якого досягається можливість реєстрації та відображення в режимі on-line внутрішньоочної температури з високою точністю на різній глибині в передній камері ока або в вітреальній порожнині на всіх етапах стандартних офтальмологічних хірургічних втручань як в передньому (хірургія катаракти), так і в задньому відділі ока (вітректомія). Застосування способу дозволяє контролювати динаміку теплових процесів в оці в процесі офтальмологічних хірургічних втручань, що проводяться в умовах штучної гіпотермії. Це, в свою чергу, призведе до більш ефективного використання корисних теплових ефектів для лікування очних хвороб і зниження ризику розвитку ряду інтра- та післяопераційних ускладнень.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *