ДАМБА ОБВАЛУВАННЯ З ДРЕНУЮЧИМ ЕЛЕМЕНТОМ

ОПИС:

Дамба обвалування з дренуючим елементом, що складається з тіла дамби, верхового та низового укосів, яка відрізняється тим, що з боку низового укосу дамба оснащена дренуючим елементом, у якого коефіцієнт фільтрації вищий за коефіцієнт фільтрації ґрунту тіла дамби, та який гідравлічно з’єднананий з дреною заглибленою в ґрунт зі сторони нижнього б’єфу.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Корисна модель належить до гідротехнічних споруд, а саме до огороджувальних дамб, і призначена для захисту територій від шкідливої дії вод, а саме, унеможливлення затоплення та підтоплення прилеглих територій, внаслідок підняття рівня води у водотоці. Запропонована дамба обвалування з дренуючим елементом направлена на підвищення фільтраційної стійкості споруди та унеможливлення суфозійних процесі в з боку нижнього б’єфу внаслідок перехоплення фільтраційних водних потоків, як в тілі дамби, так і під нею, що забезпечить надійний захист огороджувальної території від затоплення та підтоплення. Поставлене завдання досягається тим, що у дамбі обвалування, яка складається з тіла дамби, верхового та низового укосів, з боку низового укосу дамба оснащена дренуючим елементом, у якого коефіцієнт фільтрації вищий за коефіцієнт фільтрації ґрунту тіла дамби, та який гідравлічно з’єднананий з заглибленою в ґрунт зі сторони нижнього б’єфу дреною. Запропонована модель дамби обвалування з дренуючим елементом забезпечує надійний захист прилеглих територій від затоплення та підтоплення.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Запропонована дамба обвалування з дренуючим елементом направлена на підвищення фільтраційної стійкості споруди та унеможливлення суфозійних процесів з боку нижнього б’єфу внаслідок перехоплення фільтраційних водних потоків, як в тілі дамби, так і під нею, що забезпечить надійний захист огороджувальної території від затоплення та підтоплення.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Водне господарство. Будівництво. Гідро техніка. Захист територій від шкідливої дії вод.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Потрібне доопрацювання.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Потрібне доопрацювання.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня. Продаж патентів.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *