Комбінована технологія підвищення робочого ресурсу пар тертя

Призначення:

Модифікація експлуатаційних властивостей зовнішніх і внутрішніх робочих поверхонь пар тертя зворотнопоступального і обертального типу для поліпшення їх міцності, трибологічних, втомних і корозійних характеристик у процесах виробництва і ремонту.

Галузь:

Машинобудування.

Переваги:

Можливість обробки важкодоступних внутрішніх поверхонь, виконання всіх технологічних переходів обробки в межах одного вакуумного циклу, спрощене виготовлення, знижені вартість і експлуатаційні витрати порівняно з аналогічними технологіями на основі вакуумно-дугових пристроїв.

Опис:

Можлива обробка деталі діаметром від 25 мм. Технологія містить низку технологічних переходів, що виконуються в робочій вакуумній камері за період одного вакуумного циклу, зокрема: іонно-струминне травлення і полірування робочих поверхонь для видалення шару з розтяжними напруженнями та отримання оптимальної шорсткості поверхні; іонно-плазмове (або іонно-струминне) азотування робочої поверхні для сполучення з наступним шаром функціонального покриття; нанесення шару покриття відповідного складу.

Детальніше…