Українські стартапи представили інноваційний потенціал України на Startup Grind Global 2022 у Кремнієвій долині (США)

11–14 квітня в США у Кремнієвій долині відбулася 12-та глобальна конференція підприємців та інвесторів Startup Grind Global 2022.

Це щорічна виставка, яка збирає представників стартапів, власників компаній-гігантів, партнерів та інвестфондів з усього світу. Серед постійних гостей конференції -представники найкращих венчурних фондів на кшталт Sequoia Capital, Y Combinator, Andreessen Horowitz, а також компанії Google, WhatsApp, Airbnb, Zoom, Notion, Dell тощо.

Цього року на Startup Grind Global 2022 мали можливість презентувати свій продукт кращі стартапи з усього світу, а загалом захід відвідало понад 3 тисячі людей.

Учасники офіційної української делегації, до складу якої входили, серед інших, близько 10 кращих українських стартапів, відібраних напередодні Українським фондом стартапів та Startup Grind Kyiv, також відвідали Startup Grind Global і представили міжнародній аудиторії свої проекти в рамках українського павільйону у Redwood City (Каліфорнія).

Вони отримали доступ до глобальної спільноти інвесторів та бізнесменів і шанс заявити про себе на весь світ, познайомитись з представниками провідних корпорацій світу, обмінятись досвідом та почути практичну інформацію з перших уст про те, як успішно розвивати і масштабувати бізнес.

Учасники Startup Pitches від USF в рамках Startup Grind Global 2022:

  • Gios
  • Workee
  • Boardana
  • Lookerz
  • Elai.io
  • Mosqitter

Впродовж кількох днів члени української делегації слухали доповіді і лекції світових експертів, підприємців та інвесторів, брали участь у воркшопах, семінарах, круглих столах, що були передбачені програмою Startup Grind Global, а також відвідували успішні компанії, стартап-інкубатори та акселератори у Кремнієвій долині.

«Цього року до українського стенду на Startup Grind Global була прикута особлива увага. Ми дуже раді, що навіть в умовах війни в Україні, коли на всіх фронтах тривають бойові дії, Україна продовжує звучати на весь світ, в тому числі, як інноваційна держава. Наша стартап-індустрія має величезний потенціал, і щоразу ми це доводимо світові. Такого роду заходи – це потужний інструмент просування міжнародного іміджу України, адже кращі українські стартапи успішно презентували себе та українську стартап-екосистему на міжнародній арені. Ми вдячні всім нашим партнерам, які долучились до організації поїздки української делегації у Кремнієву долину та дали змогу продемонструвати світу інноваційні можливості нашої країни», – прокоментував директор USF Павло Карташов.

ufs.com