Науково-дослідна робота (НДР) «Розроблення технічних рекомендацій щодо покращення радіопокриття радіопередавальної станції», шифр «КиївFM-2019»

Якому пріоритетному напряму науки і техніки відповідає: інформаційні та комунікаційні технології.

Дослідження: прикладне.

Перспектива подальшого виконання: буде завершене.

Рівень дослідження: немає аналогів в Україні.

Наявність патенту: Немає

Коротка характеристика, позитивні якості, подальша перспектива застосування.

Проведено системний аналіз та математичне моделювання зони радіопокриття та зони завад радіопередавальної станції Голос Києва.

Надано пропозиції з технічних рішень щодо покращення радіопокриття радіопередавальної станції Голос Києва. Виконано розрахунок зони радіопокриття та зони завад радіопередавальної станції Голос Києва, з урахуванням сучасних технічних рішень щодо покращення радіопокриття у м. Києві та прилеглих районах.

Надано рекомендації щодо зміни параметрів планування радіопередавальної станції Голос Києва для покращення якості приймання сигналу у м. Києві та прилеглих районах без збільшення радіозавад іншим радіопередавальним станціям аналогового звукового мовлення у смузі радіочастот від 87,5 МГц до 108 МГц.

Техніко-економічний ефект від упровадження цієї НДР є таким, що результати роботи стануть підставою для покращення якості приймання сигналу у м. Києві та прилеглих  районах без збільшення радіозавад іншим, що тим самим підвищить конкурентоспроможність і безпеку країни.

  

Детальніше…