Розробити екологічно безпечну систему землеробства чорноземної зони України в умовах інтенсивних агротехнологій та зміни клімату

Якому пріоритетному напряму науки і техніки відповідає: раціональне природокористування

Дослідження: прикладне

Перспектива подальшого виконання:  буде завершене

Рівень дослідження:  немає аналогів в Україні

Наявність патенту: 1 патент України.

Яких додаткових дій потребує подальше  дослідження: потребує фінансування для впровадження отриманих результатів.

Коротка характеристика, позитивні якості, подальша перспектива застосування.

Розроблено комплекс агромеліоративних заходів екологічно безпечної системи землеробства чорноземної зони України, адаптованих до нинішніх агроґрунтово-екологічних умов та зміни клімату. Провадження екологічно безпечної системи землеробства та збереження біорізноманіття степових екосистем базується на десяти пріоритетах з оптимізації чорноземно-степових агроландшафтів України та екологізації землекористування.

Удосконалено та проведено дослідно-виробниче випробування елементів інтенсивних агротехнологій в реалізації адаптивного потенціалу сільськогосподарських культур на чорноземах південного заходу України в умовах змін клімату.

Отримані унікальні результати для розробки екологічно безпечної системи землеробства та дослідно-виробничого впровадження. Розроблені та науково обґрунтовані елементи інтенсивних агротехнології вирощування зернових колосових та бобових культур в умовах чорноземно-степової зони України за нинішніх змін клімату у дослідно-експериментальному порядку впровадженні в практику землеробства на землях ДП «Дослідне господарство Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції» Біляївського району Одеської області.

Детальніше…