Застосування інноваційних комплексних технологій живлення польових культур у сівозмінах зони Степу України

Якому пріоритетному напряму науки і техніки відповідає: раціональне природокористування.

Дослідження: прикладне.

Перспектива подальшого виконання: буде завершене.     

Рівень дослідження: немає аналогів в Україні.

Наявність патенту: 7 патентів України.

Яких додаткових дій потребує подальше дослідження: Дослідження завершене, підлягає подальшому впровадженню.

Коротка характеристика, позитивні якості, подальша перспектива застосування.

У проекті основна увага приділяється розробці нових інноваційно еколого-безпечних технологій вирощування польових культур у сівозмінах різної ротації, що сприятиме істотному удосконаленню технології виробництва та збільшенню валу сільськогосподарської продукції для галузей народного господарства України.

Вагомого наукового значення набудуть результати досліджень з розробки та впровадження інноваційних елементів еколого-безпечних технологій, які дозволять істотно зменшити витрати на виробництво. Першочергова увага буде приділена прогресивним технологіям вирощування сільськогосподарських культур на основі застосування сучасних комплексних біо- і нанотехнологій та добору сучасних сортів і гібридів з максимальною продуктивністю рослин та еколого-економічним потенціалом.

Саме тому впровадження інноваційних ресурсозберігаючих елементів технологій даного проекту призведе до зростання врожайності польових культур на 15–25%, істотного покращення їх якості, зменшення хімічного навантаження на ґрунти та збереження навколишнього середовища. Вирощена продукція відповідатиме вимогам екологічно чистої продукції.

Детальніше…