Комплексний моніторинг екосистем Дунайського біосферного заповідника в умовах рекреаційно-туристичного навантаження

Якому пріоритетному напряму науки і техніки відповідає: фундаментальні наукові дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу для забезпечення конкурентоспроможності України у світі та сталого розвитку суспільства і держави;

Дослідження: суто фундаментальне

Перспектива подальшого виконання: буде продовжено як фундаментальне

Рівень дослідження: немає аналогів в регіоні;

Наявність патенту: немає.

Яких додаткових дій потребує подальше  дослідження: подальше дослідження потребує продовження комплексного моніторингу екосистем Дунайського біосферного заповідника в умовах використання очеретяних заростей.

Коротка характеристика, позитивні якості, подальша перспектива застосування.

В результаті проведеної роботи було здійснено комплексне дослідження екосистем ДБЗ в умовах рекреаційно-туристичного навантаження та підготовлений черговий том “Літопису природи”. Дослідження є частиною постійного моніторингу та вивчення природних процесів на території заповідника, впливу антропогенних факторів на екосистеми, пошуку шляхів поєднання господарської діяльності із інтересами природи, збереження біорізноманіття тощо. Практичним результатом наукових досліджень стали обґрунтування з раціонального використання природних ресурсів та отримання лімітів на впровадження цих робіт.

Детальніше…