Спосіб резекції новоутворень циліохоріоїдальної локалізації

Реєстраційний номер НДДКР в УкрІНТЕІ: 0119U101013

Запланована галузь застосування та конкретне місце застосування: заклади охорони здоров’я

Джерело фінансування: кошти загального фонду державного бюджету

Рівень інновації: немає аналогів у світі

Наявність патенту: Патент України на корисну модель № 143392, МПК (2006) A61B 17/00 A61N 5/00 від 27.07.20 р., Бюл.№14.

Наявність зацікавленого Замовника: заклади охорони здоров’я

Впровадження: Нововведення впроваджено в клінічну практику відділу офтальмоонкології ДУ «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України».

Яких додаткових дій потребує впровадження: при наявності необхідного обладнання додаткові кошти на впровадження не потрібні.

Коротка характеристика, техніко-економічні параметри переваг та позитивних якостей.

Суть нововведення полягає в розрізі кон’юнктиви склери в проекції пухлини, відсепаруванні її від очного яблука основою до лімба, коагуляції судин на поверхні склери за допомогою радіохвильового ножа, визначенні меж пухлини, розрізі склери по периферії пухлини по формі трапеції, коагуляції судин внутрішніх шарів склери, розтині передньої камери, висіченні пухлини райдужної оболонки, циліарного тіла за допомогою радіохвильового ножа, який відрізняється тим, що попередньо, за 40 днів до оперативного втручання, на основу внутрішньоочної пухлини проводять зовнішню -терапію разовою дозою 40 Гр на день протягом 10 днів (Sr-90, СД=400,0 Гр). Застосування способу дозволяє покращити клінічні результати лікування меланом увеального тракту.

Детальніше…