Конференція «Рік війни в Україні: визначення впливу на сектор науки та ініціатив на його підтримку»

За ініціативи Міжнародної наукової ради (ISC) та Європейської федерації академій наук (ALLEA) 20-22 березня 2023 року проходитиме міжнародна конференція «Рік війни в Україні: визначення впливу на сектор науки та ініціатив на його підтримку».

Захід відбудеться в онлайн форматі. Він має на меті мобілізувати наукове співтовариство для критичного аналізу зусиль із захисту та підтримки, які надавалися протягом останнього року, та оцінити подальші шляхи посилення підтримки та післявоєнної відбудови та відновлення.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЗАХІД

Захід організовують вже вдруге. За результатами першої конференції, що відбулася в червні 2022 року, було підготовлено звіт із ключовими рекомендаціями щодо підтримки вчених, дослідників, студентів, закладів вищої освіти та науки, що постраждали від конфлікту. У той час, коли війна, на жаль, триває в умовах зростаючої ескалації, ця конференція та пов’язані з нею заходи покликані підкреслити необхідність постійної підтримки наукової та академічної спільноти України.

ПРОГРАМА

Перший день конференції включатиме кілька пленарних та панельних засідань. На другий та третій день запланована серія більш поглиблених зустрічей, організованих партнерськими організаціями.

Раді повідомити, що на запрошення наших європейських колег НФДУ також візьме активну участь у конференції.

20 березня (9:15 – 10:00 СЕТ) – запрошуємо послухати доповідь про стан грантового фінансування досліджень в Україні та виклики у період воєнного часу.

21 березня (14:00 – 17:00 СЕТ) – відбудеться сесія «Професійний розвиток з управління дослідженнями та європейська інтеграція», співорганізаторами якої стали НФДУ та Science Europe. Сесія об’єднає перспективи українських та європейських зацікавлених сторін та інституцій для вивчення шляхів підтримки української дослідницької системи та розробки найсучасніших практик і процесів для ефективного управління національним та європейським фінансуванням наукових проєктів.

Максимальна залученість українських дослідників вкрай важлива!

Для участі у конференції зареєструйтесь за посиланням: https://confsa.eventsair.com/2nd-conference-on-the-ukraine-crisis/

nrfu.org.ua