У рамках проекту FIT-4-NMP програми «Горизонт 2020» відбудуться три інтерактивних семінари з трансферу технологій

Восени 2023 року в рамках проекту FIT-4-NMP програми «Горизонт 2020» відбудуться три інтерактивних семінари з трансферу технологій.

Семінари будуть проводитися щомісяця: 18-19 вересня в Бухаресті, 26-27 жовтня в Братиславі і наприкінці листопада у Варшаві. Семінари призначені для осіб, відповідальних за налагодження співпраці між науковими організаціями та промисловістю, які бажають розширити навички та поглибити знання щодо особливостей цієї співпраці та впровадження результатів наукових досліджень та розробок у виробництво.

Мета навчання

  • Представити широкий огляд завдань, які виконують спеціалісти та офіси з трансферу технологій/знань (Technology/Knowledge Transfer Offices T/KTO);
  • Представити основні результату роботи KTO / TTO;
  • Надати базову інформацію щодо патентування та оцінки патентів, а також процесу ліцензування;
  • Представити елементарні інструменти для роботи з винаходами, винахідниками, ліцензіатами, засновниками та потенційними партнерами по співпраці;
  • Надати інформацію щодо створення компанії для комерціалізації науково-технічних досягнень, включаючи широкі можливості для її фінансування;
  • Налагодження комунікації та співпраці між науковими та промисловими колами;
  • Керування очікуваннями.

Усі учасники отримають сертифікат відвідування, в якому будуть вказані отримані в процесі навчання бали, що можуть бути використані в процесі подання заявки на отримання статусу Зареєстрованого спеціаліста із трансферу технологій (Registered Technology Transfer Professional (RTTP)). RTTP – це міжнародний професійний стандарт для спеціалістів із трансферу технологій та комерціалізації знань, які працюють в університетах, промисловості та державних установах.

До участі у семінарі допускаються зареєстровані в базі проекту талановиті новачки FIT-4-NMP та партнери консорціуму FIT-4-NMP. Для того, щоб зареєструватися в якості талановитого новачка FIT-4-NMP необхідно заповнити відповідну форму на сайті проекту https://www.fit-4-nmp.eu/newcomers-engaged або звернутися із відповідним запитом на електронну адресу s.lev@nas.gov.ua.

Відповідно до умов та визначень проекту FIT-4-NMP “Талановиті новачки” – це організації, компанії, особливо МСП, університети, науково-дослідні інститути чи інші організації, які не брали участі в проектах NMP програми “Горизонт 2020”, але вважаються перспективними інноваторами на основі їхньої науково-дослідної, проектної та/або патентної діяльності https://bf126b14-68f1-41a1-863d-147afea23bce.filesusr.com/ugd/3899a4_b445835579744b499a18eb53370ca467.pdf.

В рамках проекту FIT-4-NMP для учасників семінару з України передбачено надання грантів на проїзд та проживання. Для отримання попередньої інформації щодо можливості отримання підтримки для участі в семінарі можна звернутися із відповідним запитом на електронну адресу s.lev@nas.gov.ua.

nas.gov.ua