Наноструктуровані композитні матеріали

Призначення. Наноструктуровані композитні матеріали на основі ортофосфатів кальцію і природних полімерів на титанових субстратах використовуються для підвищення біосумісності медичних імплантатів.

Технічні характерстики. Середній розмір кристалітів становить 25-50 нм. Твердість цементів з полімерами складає 2,5–5 МПа.

Галузь застосування. Наноструктуровані композитні матеріали на основі ортофосфатів кальцію (CaP) і природних полімерів (хітозан (Ch), альгінат натрію (Alg)) можуть бути застосовані у практичній медицині, зокрема в ортопедії, травматології і стоматології для заповнення кісткових дефектів

Переваги. За складом близькі до біогенної кісткової тканини; не токсичні; біосумісні; здатні до резорбції; підсилюють регенерацію кісткової тканини; мають протимікробні властивості; механічні властивості металічного імплантату поєднані з біосумісним матеріалом покриття..

Опис. Основними фазами отриманих продуктів є дрібнодисперсний гідроксиапатит (ГА), карбонат апатит, композит апатиту та трикальційфосфату, біополімери. Висока пористість дозволяє іммобілізувати лікарські засоби

Детальніше…