У Вінницькому Національному Аграрному Університеті відкрили перший в регіоні центр підтримки технологій та інновацій

На базі Вінницького національного аграрного університету відкрили перший на Вінниччині Центр підтримки технологій та інновацій (TISC – Technology and Innovation Support Center). У ньому винахідники зможуть отримати консультацію щодо патентування своїх розробок, а також їх комерціалізації. Це вже восьма платформа такого формату, що діє в Україні.  Такі, зокрема, є у Києві, Харкові та Тернополі.

Звернутися до Центру зможуть як фахівці Вінницького НАУ, так й інших вишів регіону. Там вони отримають інформацію щодо патентного пошуку, патентної аналітики, подачі заявок на отримання патенту. Крім того, на цій платформі винахідникам надаватимуть підтримку в комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності.

Відкриття Центру підтримки технологій та інновацій у вінницькому виші відбулося в межах розбудови мережі центрів в Україні, що координується Національним офісом інтелектуальної власності спільно з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Міністерством освіти і науки.

 

Джерело: МОНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *