ЕНЕРГООЩАДНІ ТЕХНОЛОГІЇ ФАРФОРОВИХ ВИРОБІВ РІЗНОГО ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Призначений для використання профільними вітчизняними підприємствами, забезпечує суттєве зниження енергетичних витрат та розширення сировинної бази виробництва.

ОПИС:

Розробка втілює ідею щодо реалізації принципів енергоощадження та імпортозаміщення у високоенергоємному та матеріалоємному виробництві фарфору різного функціонального призначення. Інтенсифікація спікання та фазоутворення в умовах низькотемпературного синтезу фарфору забезпечується завдяки прискореному утворенню розплаву, спрямованому регулюванню його властивостей за рахунок комплексного хімічного модифікування композицій мас та полив.

ПЕРЕВАГИ:

Перевагою розроблених технологій є зниження температури випалу виробів: санітарно-технічних на 50°С, господарчо-побутових на 100°C і електротехнічних на 200°С та виключення фритування полив у порівнянні з існуючими технологіями, а також використання альтернативної мінеральної сировини України, що визначає ефект енергоощадження та виключення залежності вітчизняних виробників від імпорту сировини. Розроблені сировинні композиції мас та нефритованих полив адаптовані до найбільш ефективних та поширених методів формування у виробництві фарфору різного функціонального призначення. Технологічні параметри виробництва забезпечують здійснення повного циклу виготовлення виробів господарчо-побутового, санітарно-будівельного та електротехнічного призначення, які відповідають вимогам діючих стандартів.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

На підприємствах які виготовляють фарфор різного призначення (господарчо-побутове, санітарно-будівельне, електротехнічне).

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Забезпечує одержання стабільних результатів.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Перевірено в лабораторних умовах.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

6 патентів України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *