ПРИСТРІЙ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ РЕСПІРАТОРНО-ОЛЬФАКТОРНИХ ПОРУШЕНЬ

Сфера реалізації та застосування проекту (технології, розробки)

Проведення об’єктивного ольфактометричного дослідження на доказовому рівні;
Діагностування порушення респіраторної функції;
Контроль ефективності ринохірургічних втручань
Контроль інтенсивності реабілітації після COVID-19
Cпортивна медицина

Опис проекту (технології, розробки)

Ми вперше пропонуємо об’єднати риноманометрію та ольфактометрію. До сьогоднішнього дня такого унікального збору не було на ринках медичних пристроїв. Саме таке поєднання дозволяє проводити комплексне тестування порушень, пов’язаних з диханням. Що відрізняє результати нашого тестування від інших нюхових тестів? Об’єктивність! Ми “змінюємо та розширюємо” нюхову чутливість, і ми не покладаємося на відповіді пацієнта про те, що він відчуває або не відчуває запах. Дуже важливо застосовувати результати нашого тестування при плануванні та прогнозуванні операцій. Щоб ми також могли запропонувати клієнтам інструмент для оцінки правильності хірургічного втручання. Ми пропонуємо критерій нюхової чутливості на основі зміни режиму носового дихання. Риноманометрія дає нам енергетичні характеристики носового дихання в момент відчуття запахів. Після наших математичних перетворень отримуємо одну цифру та за нашою класифікацією визначаємо, до якого діапазону відноситься порушення (норма, слабка, середня дизосмія…). Проводиться дослідження до операцій та після та порівняння характеристик. У разі успішної операції однозначно чутливість покращується. За допомогою нашого приладу лікарі документально можуть підтвердити, успішність операції та правильне її виконання. Застосування у судовій медицині. При плануванні операцій також можна використовувати розроблений метод. Додатково необхідна інформація про топографічні методи дослідження (томограмма). Можливо, змінюється швидкість і швидкість повітря у часі носового дихання зменшують травмуючу дію повітряної струї на нюхову щилину (де знаходяться нюхові рецептори).

Ринки, на які орієнтовано проект (технологія, розробка) 

Наші споживачі лор-лікарі. То є будь-які приватні або державні медичні установи, де необхідні лор-діагностика або лор-хірургія, центри реабілітації, санаторії.

Опис проблеми, яку вирішує проект (технологія, розробка)

Існують різні методи і засоби для оцінки нюху, однак всі вони є суб’єктивними. Тобто зводяться до суб’єктивної оцінки реакції на запах, що подається. За даними ВОЗ 75% захворювань верхніх дихальних шляхів забезпечується порушенням обміну. Однак пацієнти редко звертаються до лікарів із жалобами лише на порушення обігу. Якщо своєчасно не виявити і не пролічити одноманітні порушення, визванні респіраторним патогенезом. Це може сприяти хронічному захворюванню та повній атрофії обонятельного аналізатора.

Конкурентні переваги та новизна проекту (технології, розробки)

Не існує аналогів вимірювання чутливості нюху на основі риноманометрії.
Об’єктивність.
Ми покладаємося на вимірювані величини і математичні розрахунки, а не на відповіді пацієнта.
Наш прилад – це 2 в 1.
Ми об’єктивно тестуємо як нюхові порушення, так і порушення дихання.
Ми пішли далі, ніж створення прототипу. Ми пройшли метрологічну сертифікацію на вимірювальний прилад.

Наявність свідоцтва, патентів (номери реєстрації) тощо

Конструкція риноманометра унікальна (отриманий патент), методика проведення об’єктивного тестування нюху запатентована, конструкція ольфактометричної насадки запатентована.

На якому етапі знаходиться проект (технологія, розробка)

Прототип приладу та розроблена технологія застосування. Отримано метрологічна сертифікація на вимірювальний прилад

Орієнтовна вартість впровадження проекту (технології, розробки)

10 000 евро

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *