Обертальний маховик

ОПИС:

Запропонована конструкція маховика має суцільний обід, спиці виконані роз’ємними і встановлені з нахилом назовні від маточини до обода, що дозволяє на маточину навивати в декілька рядів тонку суцільну пружну стрічку для встановлення і вільного (радіального) переміщення стрічки від маточини до обода під час обертання. Це змінює масу обода маховика під час роботи і таким чином збільшується динамічний момент інерції маховика. На спицях встановлена защіпка для стопоріння пружної стрічки, яка автоматично спрацьовує при частоті обертання маховика, близькій до номінальної, що дозволяє збільшувати динамічний момент інерції маховика при робочому ході.

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕД АНАЛОГАМИ:

Збільшення динамічного моменту інерції маховика в процесі роботи механізму та зменшення витрат енергії при його розгоні. Запропонований маховик має достатньо просту конструкцію і дозволяє під час обертання збільшувати масу обода, що призводить до підвищення динамічного моменту інерції, а це попереджає виникнення великої радіальної напруги, і перешкоджає руйнуванню обода маховика та сприяє зменшенню витрат енергії при розгоні механізму.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Корисна модель відноситься до машинобудування і може використовуватися в механізмах і машинах, що мають в приводі маховик.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Машинобудування, літакобудування.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Необхідне доопрацювання.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Розроблена робоча документація.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

1 патент України.

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ ПРО ЦЮ РОЗРОБКУ,

НАПИШІТЬ НАМ