Голландська лікарня шукає нові методи та ідеї для екологічно безпечної переробки рідких хімічних відходів зі своїх випробувальних лабораторій

Велика голландська лікарня шукає технології для екологічно безпечної переробки рідких хімічних відходів зі своїх випробувальних лабораторій в рамках угоди про технічне співробітництво.

В даний час забруднені рідини з лікарняних лабораторій видаляються як дорогі хімічні відходи. Наприклад, в лабораторії патології забруднені рідини містять формалін, спирт і / або ксилол; кількість приблизно 70-80 літрів на тиждень. У клінічній хімічній лабораторії утворюється приблизно 35 літрів рідких відходів в тиждень, що містять барвники та залишки рідинної хроматографії. Через збільшення лабораторних досліджень кількість цих рідких відходів постійно зростає.

Лікарні не вистачає досвіду в галузі аналізу впливу рідких відходів на навколишнє середовище, а також технічних і хімічних ноу-хау, щоб скоротити кількість рідких відходів. Саме з цієї причини лікарня шукає рішення, ідеї та партнерів, які могли б допомогти їм у вирішенні цієї проблеми.

Основне питання: «Як лікарня може більш раціонально використовувати хімічні рідини в своїх патологічних і клінічних хімічних лабораторіях?»

Вітаються нестандартні ідеї і рішення. Лікарня пропонує два підходи:

1. Застосування нових лабораторних методів і хімічних складів, які допоможуть скоротити або уникнути застосування шкідливих хімічних рідин;

2. Очищення і / або переробка забруднених рідин в лабораторії перед транспортуванням, яка дозволить зменшити кількість утилізованих рідких відходів.

Розглядається, що потенційні партнери володіють експертизою в наступних областях:

– лабораторні методи

– хімія / хімічна технологія

– ноу-хау / правила утилізації відходів

– чисті і екологічні технології.

Детальніше…