Розвиток науково-технічної співпраці між Катаром та Україною

Дохійський університет науки та технологій готується до започаткування співпраці із закладами вищої освіти України у сферах відновлюваних джерел енергії, будівельної інженерії, фінансових технологій, цифрової комунікації та виробництва медіаконтенту.

Міністерство освіти і науки просить опрацювати інформацію та у разі зацікавленості надати пропозиції по співпраці шляхом надсилання відповідного листа та заповнення гугл-анкети https://bit.ly/40mGwYI до 10 травня 2023 року.

Довідково: Дохійський університет науки та технологій (University of Doha for Science and Technology) було створено у березні 2022 року на базі Катарського північноатлантичного коледжу (працював з 2002 року) з метою створення прикладної навчальної бази у сфері екологізації. Університет пропонує понад 50 програм підготовки бакалаврів та магістрів за спеціалізаціями інженерних технологій, бізнес-розвитку, комп‘ютерних та ІТ-технологій, систем створення штучного інтелекту, кібербезпеки, медичної апаратури для лікування різного роду підтримки стартапів тощо. На базі закладу функціонує національний катарський центр ЮНЕСКО-ЮНІВОК (UNESCO-UNIVOC). Детальна інформація про Дохійський університет науки та технологій розміщена за посиланням https://www.udst.edu.qa/.