Спільний конкурс проєктів з виконання наукових досліджень і розробок «Українсько-швейцарські спільні дослідницькі проєкти: Конкурс 2023»

Національний фонд досліджень України (НФДУ) разом з Швейцарським національним науковим фондом (SNSF) запускає спільний конкурс проєктів. Однією з цілей конкурсу є підтримка дослідницької діяльності в Україні та зменшення відтоку мізків з країни.

Конкурс тематично відкритий для фундаментальних досліджень. Вітаються спільні проєкти з будь-якої наукової галузі, а також міждисциплінарні спільні проєкти.

Дослідники мають повну свободу у виборі тем. У якості винятку, SNSF фінансуватиме проєкти українських провідних дослідників, зокрема і тих, що вже залучені у проєкти. Це пов’язано з тим, що навіть професори в країні часто отримують невелику зарплату, якщо взагалі її отримують.

Спільні проєкти SNSF та НФДУ можуть тривати два-три роки і фінансуються SNSF через бюджет двосторонньої програми уряду Швейцарії. Перший конкурс на участь у новій двосторонній програмі буде оголошено 12 жовтня 2023 року і буде відкритим до 12 грудня 2023 року. Очікується, що фінансування отримають близько 15 проєктів.

Корисні посилання:

nrfu.org.ua