23 січня 2024 р. відбудеться «Light for Ukraine – синхротронний семінар на SOLARIS на шляху до застосування нано- та мікрорентгенівської спектроскопії»

23 січня 2024 року у форматі онлайн відбудеться «Light for Ukraine – синхротронний семінар на SOLARIS на шляху до застосування нано- та мікрорентгенівської спектроскопії». Організатори – Національний центр синхротронного випромінювання SOLARIS (ПольщаКракові) та Національна академія наук України.

Перша онлайн-зустріч «Light for Ukraine – синхротронний семінар на SOLARIS» мала великий успіх (понад 250 учасників) і значно зміцнила наукову співпрацю в рамках співпраці LEAPS-Україна. У цьому контексті Національний центр синхротронного випромінювання SOLARIS у Кракові (Польща) спільно з Національною академією наук України оголошують про проведення 2-го семінару, який відбудеться 23 січня 2024 року в режимі онлайн. 

Цей воркшоп буде присвячено концепції запланованої української лінії синхротронного випромінювання: «Нано- та мікро рентгенівська спектроскопічна лінія». На семінарі буде зібрано інформацію від науковців з інших джерел синхротронного випромінювання про дослідницькі можливості та наукові цілі «Лінії нано- та мікрорентгенівської спектроскопії». Крім того, на порядку денному зустрічі будуть презентації українських дослідників з наукових напрямків, що становлять інтерес. Ми маємо намір окреслити необхідні заходи в рамках зустрічі та обговорити можливі шляхи розвитку української лінії на синхротроні SOLARIS.

Конференція буде проходити онлайн на платформі ZOOM.

РЕЄСТРАЦІЯ

 

Детальніша інформація про захід

Інформація про першу онлайн-зустріч «Light for Ukraine – синхротронний семінар на SOLARIS»

Інформація про LEAPS-Україна

nas.gov.ua