Уряд Соціалістичної Республіки В’єтнам надає стипендії на навчання на 2024-2025 навчальний рік

Відповідно до Угоди між Урядом України і Урядом Соціалістичної Республіки В’єтнам про співробітництво в галузі освіти в’єтнамська сторона надає:

  • 25 стипендій для здобуття вищої освіти за освітніми рівнями «бакалавр» і «магістр»;
  • 10 стипендій для навчання в аспірантурі;
  • 5 стипендій для наукового стажування.

Стипендія покриває витрати на навчання і проживання студентів. Навчання проводиться в’єтнамською мовою. Студенти, які не володіють в’єтнамською мовою, мають можливість пройти 1-річний курс мовної підготовки.

Перелік необхідних документів, аплікаційна форма встановленого зразка та список в’єтнамських закладів вищої освіти, що прийматимуть українських студентів.

Заявки, підготовлені відповідно до вимог в’єтнамської сторони, мають бути отримані Міністерством в електронному та паперовому форматах до 21 червня 2024 року.

В електронній формі скановані документи (формат PDF) надсилаються на адресу: olha.kotova@mon.gov.ua. У темі листа необхідно зазначити «Стипендії В’єтнаму – 2024».

Документи в паперовій формі приймаються за адресою: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці з приміткою на конверті: «Стипендії В’єтнаму – 2024».

Їх можна подати у два способи:

  1. надіслати поштою (отримувачем зазначити Котову О.Г.);
  2. передати особисто.

Розглядатимуться документи тільки тих аплікантів, що оформлені відповідно до визначених в’єтнамською стороною вимог і були отримані Міністерством до 21 червня включно. 

mon.gov.ua