Інноваційна технологія рециклінга будівельного сміття в пункті походження

Призначення. Призначена для переробки відходів (різні види листового або профільного скла, гіпсокартон, кахлі та керамічні вироби, будівельна цегла, штукатурка та інші подібні матеріали, шлаки металургійного та інших виробництв) на місці їх утворення.

Опис. Технологія рециклінгу будівельного сміття в пункті походження може бути здійснена за допомогою пересувної дробильно-сортувальної установки з продуктивністю кілька тон на годину дрібнозернистого продукту. Відмінною особливістю є горизонтальне компонування інноваційного малогабаритного обладнання, яке не вимагає потужних фундаментів і висотних металоконструкцій, забезпечує простоту монтажу, демонтажу та обслуговування. Технологія передбачає попередній аналіз та сортування відходів.

Технічні характеристики. Габарити установки без бортової машини 1,8*1*3 м. На установці виконуються середнє та дрібне дроблення матеріалів великої міцності розміром до 130 мм, а також подрібнення до крупності менше 0,5 мм. з виділенням необхідного продукту тонкого класу. Перероблений матеріал використовується як товарна продукція (гранули скла для дизайну, гіпс для землеробства та ін.) або як сировина для виробництва (скло для плавки, гіпс для гіпсокартону та ін.). Потужність установки до 1 тон/год в залежності від фізико-механічних властивостей матеріалу.

Переваги. 1. Значно скорочуються витрати на транспортні перевезення. 2. Зменшує навантаження на сміттєзвалище. 3. Зменшує викиди парникових газів, покращує навколишнє середовище та зберігає природні ресурси. 4. Невеликий розмір виробничого майданчика. 5. Отримання товарної продукції та вторинної сировини на місці утворення будівельних відходів. 6. Використання вторинної сировини в новоствореному будівельному комплексі. 7. Простота і швидкість перевстановлення на новий виробничий майданчик.

Галузь застосування. Гірнича, будівельна, металургійна, хімічна та інші галузі промисловості.

Стадія готовності. На стадії тестування.

Пропозиції до співпраці. Спільне доведення до промислового рівня

Детальніше…