Технологія одержання вітамін d3-е білкового комплексу та отриманий цим способом лікувально-профілактичний вітамінний препарат

Призначення. Одержання препарату, призначеного для профілактики й лікування рахіту та рахітоподібних захворювань у дітей, D-гіповітамінозів у вагітних жінок, порушень мінерального обміну, остеопатій різного ґенезу (остеомаляція, остеопороз, ортопедичні деформації, переломи кінцівок та ін.), в комплексній терапії цукрового діабету, серцево-судинних захворювань, ревматоїдного артриту й інших захворювань.

Технічні характеристики. Технологія дозволяє надати поліпшені характеристики отриманому лікувально-профілактичному препарату вітамін-D3-E білковому комплексу: – подвійний захист вітаміну D3 від окиснення білком казеїном і фізіологічною дозою вітаміну Е; – збільшити діапазон вмісту вітаміну D3 в 200 мг препарату (1 таблетка) від 1000 до 5000 МО; – високу стабільність активних компонентів при кімнатній температурі, що збільшує термін зберігання готового препарату до 5 років проти 1-2 років для інших комерційних препаратів вітаміну D3. – високу біодоступність і терапевтичну ефективність, яка за даними клінічних досліджень на 40% вища за існуючі аналоги препаратів вітаміну D3. Вміст у сироватці крові 25OHD3 після прийому препарату перевищує комерційні аналоги вітаміну D3 у формі CWS у 1,5 рази, в розчині олії – у 2,4 рази, а комерційні аналоги вітаміну D2 – у 2 рази; – високу бактерійну чистоту від непатогенних бактерій та дріжджових грибків; – відсутність консервантів і синтетичних стабілізаторів

Галузь застосування. Охорона здоров’я.

Переваги. Технологія застосовується на стандартному обладнанні для отримання препарату з унікальними властивостями, а саме: – подвійний захист вітаміну D3 від окиснення білковим комплексом і фізіологічною дозою вітаміну Е; – захист від негативної дії детергентів шлунково-кишкового тракту на вітамін D3; – вміст вітаміну D3 в 200 мг препарату «ВІДЕЇН D3- Е» від 1000 до 5000 МО; – висока стабільність: підвищений термін зберігання активних компонентів при кімнатній температурі (5 років проти 1-2 років для інших комерційних препаратів вітаміну D3); – висока біодоступність; – відсутність консервантів і синтетичних стабілізаторів.

Техніко-економічний ефект. Збільшення на 40% біодоступності і терапевтичної ефективності при збільшенні терміну зберігання у 2 рази за існуючі аналоги препаратів вітаміну D, а також бактеріальна чистота дозволяє знизити у 2,3 рази витрати на профілактику та лікування даної патології, що має надзвичайно потужний техніко-економічний та соціальний ефект.

Опис. Суть технології базується на здійсненні одержання готової форми препарату вітамін D3-E білкового комплексу, яка забезпечує підвищення ємності зв’язування вітамінів D3 та Е з казеїном та стійкість цих зв’язків до дії негативних чинників, збільшення терміну зберігання вітамін D3-E вмістних препаратів у 2 рази, а також отримання бактерійно очищеної субстанції. Створена промислова технологія отримання готової форми препарату вітамін D3-E білкового комплексу, яка надає подвійний захист від окиснення вітаміну D3 в препараті, а також захист від негативної дії детергентів шлунково- кишкового тракту. Як внаслідок, підвищується ступінь забезпеченості організму його активними метаболітами і зростає профілактична та лікувальна ефективність. Технологія забезпечує підвищення ємності зв’язування вітамінів D3 та Е з казеїном, стійкість утворених зв’язків, збільшує термін зберігання препарату в 2 рази. Технологія надає можливість отримати ефективну форму препарату вітамін D3-E білкового комплексу з розширеним допуском концентрації вітаміну D3, вітаміну Е та можливістю додаткового введення інших наповнювачів та розріджувачів. Технологія забезпечує створення препарату вітамін D3-E білкового комплексу комбінованого складу, що регулює процеси метаболізму, проліферації та диференціації клітин у всіх органах і тканинах.

Детальніше…