Великогабаритний сферичний дзеркальний космічний рефлектор

ОПИС:

Великогабаритний сферичний дзеркальний космічний рефлектор, з можливістю складання у транспортному положенні. Радіальні штанги укладаються вздовж центрального пневматичного циліндра з отвором, всередині якого розташовані два поршні зі штоками на кінцях, до яких прикріплені шарніри, що з’єднують радіальні штанги та тяги, на яких розташовані втулки, що утримують циліндричну стрічкову пружину, яка розкриває пластикову металізовану кулю, що кріпиться до фланця з монтажним вушком, крізь який проходить вакуумна трубка, яка з’єднана із пустотілим штоком, до кінця якого під’єднаний дросельний клапан з електромагнітною системою керування та вакуумний насос. Завдяки великому діаметру рефлектор може акумулювати значну кількість сонячної енергії і фокусувати її на сонячні силіконові батареї, підвищуючи їх продуктивність у виробленні електроенергії. Такий рефлектор може працювати з акумулятором тепла, з парогенератором та електричним генератором в складі електричної геліостанції.

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕД АНАЛОГАМИ:

При використанні сферичного рефлектора великого діаметра у оптичній астрономії є реальна можливість створювати космічний телескоп з легким мобільним головним дзеркалом (рефлектором) до 20 метрів на відміну від існуючих скляних прототипів, діаметром у кілька метрів, що приведе до інновацій у оптичній астрономії.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Задачею моделі є забезпечення можливості мінімізації висоти укладання рефлектора в транспортному положенні, для широкого діапазону габаритів і форм рефлекторів, що дозволить розширити діапазон можливих компонувальних рішень при розміщенні космічних апаратів в обмеженій зоні під головним обтічником ракети-носія; а також забезпечення необхідної точності форми по всій площині поверхні рефлектора при зменшенні кількості елементів конструкції рефлектора, що веде до її спрощення, зменшення маси і, як наслідок, збільшенню надійності конструкції, якості і швидкості приведення рефлектора в робоче положення. Великогабаритний сферичний дзеркальний космічний рефлектор може бути застосований як в космічних геліостанціях, так і в оптичних телескопах.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Великогабаритний сферичний дзеркальний космічний рефлектор може бути застосований як в космічних геліостанціях, так і в оптичних телескопах.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Відповідає технічній характеристиці.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Розроблено робочу документацію.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Продаж технічної документації. Продаж патентів. Продаж ліцензій.

НОВИЗНА:

1 патент України.

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ ПРО ЦЮ РОЗРОБКУ,

НАПИШІТЬ НАМ