Сферичний переносний сонячний електрогенератор

ОПИС:

Сферичний переносний сонячний електрогенератор являє собою надувну пневматичну прозору пластикову сферу, що має часовий механізм відслідковування напрямку руху Сонця. Половина внутрішньої поверхні сфери має металізоване дзеркальне світловідбивне покриття, а всередині сфери (у фокусі зібраних променів) встановлено керамічний диск з батареєю термопар, які електрично під’єднані до стабілізатора напруги і через провідники з’єднані з клемами акумулятора та вимикачем навантаження.

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕД АНАЛОГАМИ:

В основу даної моделі покладено підвищення геометричної точності поверхні (сферичності) рефлектора, якість і точність фокусування його відбивної поверхні при підвищенні ефективності використання падаючого випромінювання, легкість конструкції, можливість згортання і транспортування, розширення можливостей видів перетворення приймачем сонячної енергоустановки з сильно концентрованою системою і зниження нагрівання приймача.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Сферичний переносний сонячний електрогенератор дозволить отримати безкоштовну електричну енергію, необхідну для живлення невеликих будинків та приладів, де потужність такого електрогенератора буде залежати від діаметра сфери, кількості термопар у батареї та ємності накопичувального акумулятора. Крім того, сферичний переносний сонячний електрогенератор може працювати і у хмарну погоду, збираючи у меншій мірі невидиме інфрачервоне випромінювання.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Найбільш доцільно застосовувати у місцевостях, віддалених від провідних джерел електроенергії з великою кількістю сонячних днів. Корисна модель буде корисною геологам, туристам, військовим, механізаторам на віддалених польових станах тощо.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Забезпечує отримання стабільних результатів.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Виготовлено дослідний зразок.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 Детальніше…