HORIZON: Консорціум шукає партнерів у проєкт «Моделювання та визначення параметрів нових матеріалів»

Консорціум університетів з Німеччини, Греції, Австрії та інших партнерів з країн ЄС шукає партнерів, які мають відмінні знання в галузі розробки нових матеріалів, вторинного використання матеріалів або великих даних, що бажають приєднатися до проєкту «Моделювання та визначення параметрів нових матеріалів» на конкурс HORIZON- CL4-2022-RESILIENCE-01-19-Call.

В даний час застосування замкнутого циклу та вторинних матеріалів набуває поширення, але рідко зустрічається в промислових масштабах. В основному через нестачу даних щодо повторно використовуваних матеріалів, відсутності стратегії утилізації або цілей сталого розвитку в процесі розробки продуктів.

Метою проєкту є цифровизація процесів моделювання матеріалів та визначення їх параметрів для застосування у виробництві замкнутого циклу та сталого розвитку. Для валідації розроблених методів передбачено вивчення сценаріїв їх використання різних галузях від автобудування до медицини.

Робота у проєкті організована у наступних групах:

  • Цифрова архітектура даних – основа проєкту, оскільки вся отримана інформація повинні бути структурованою та стандартизованою для її використання на наступних етапах та у процесі розробки продуктів.
  • Розробка матеріалів та визначення їх параметрів – досліджує розробку та стратегії утилізації з відповідними методами визначення параметрів.
  • Повторне виробництво – сценарії виробництва та вторинного виробництва, а також зразків для вивчення та випробувань у виробництві замкнутого циклу.
  • Стійкий розвиток та життєвий цикл – досліджує та оцінює стійкість сценаріїв використання та розробляє нові рішення для замкнутого виробництва.
  • Розробка продуктів – розробляє способи інтеграції цифрових методів у виробництво продуктів і показово застосовує в наданих сценаріях.
  • Експерименти – отримують експериментальні дані від зразків та сценаріях використання. Ці дані використовуються та валідуються у цифрових інструментах розробки та моделях штучного інтелекту.
  • Цифровий інжиніринг – розробляє методи імітації та інструменти цифрової гарантії для перероблених матеріалів та виробництва замкнутого циклу.
  • Великі дані та штучний інтелект – розробляє на основі експериментальних та імітаційних даних моделі ІІ, що передбачають поведінку матеріалів та деталей з них.

Проєкт бюджету: 4 – 8 млн. EUR
Тривалість проєкту: 156 тижнів.

Останній термін для вираження інтересу: 20 січня 2022 р.
Термін подання заявки – 30 березня 2022 р.

Детальніше…