Голландський футбольний клуб шукає стійку альтернативу пластиковим стаканчикам, яка також має призвести до меншої кількості відходів

Голландський футбольний клуб шукає перевірені рішення для розробки та виробництва екологічно чистих склянок. Передбачене рішення замінить нинішні пластикові стаканчики, які використовуються для пиття пива та безалкогольних напоїв. Оскільки рішення також має призвести до меншої кількості відходів, можна розглянути нові логістичні шляхи та інші нестандартні ідеї. Компанії та вчені шукаються через угоду про технічне співробітництво. Цей запит відноситься до запиту, опублікованого на інтернет-платформі.

Футбольний клуб пов’язаний з голландським містом з населенням 180 000 осіб та грає в лізі Keuken Kampioen Divisie, яка є другим за величиною футбольним змаганням у Нідерландах. Клуб приймає на кожному матчі від 14 000 до 19 000 відвідувачів на стадіоні та має найвищий обіг пива серед усіх футбольних клубів Нідерландів.

Клуб має стійкі амбіції. Використання одноразового пластику буде поступово припинено у найближчому майбутньому. Альтернативи, такі як скляні тари з міркувань безпеки заборонені на трибунах. А також пити пиво (і безалкогольні напої) із паперових стаканчиків не бажано.

Клуб шукає рішення щодо заміни пластикових стаканчиків на щось більш екологічне. Водночас, рішення має також скоротити утилізацію відходів. Рішення також має враховувати, що виріб не може заподіяти шкоди гравцям при кидку з трибун на поле відвідувачем, а також не може бути використаний для заподіяння травм іншим відвідувачам випадково чи навмисно у разі бійки. Крім того, бажано, щоб рішення не призводило до збільшення часу очікування на касі.

Футбольний клуб шукає партнерів, таких як науково-дослідні інститути, університети, малі та середні підприємства, які мають досвід у розробці та/або виробництві продукції замкнутого циклу та подальшої логістики. Насамперед співпраця передбачена в рамках угоди про технічне співробітництво. Коли це відповідає меті, можуть бути обговорені й інші угоди, що йдуть за передбаченою програмою розвитку або частиною ланцюжка створення вартості.

Детальніше…