Львівська літня школа в галузі науки про дані (Data Science) 2023

Протягом тижня 6-12 серпня 2023 року Фонд Сімонса, Національна академія наук США та Український католицький університет організовують тижневу літню очну школу в галузі науки про дані та її застосування.

Мета літньої школи – надати можливості українцям, які наразі не мають можливості подорожувати за кордон, та налагодити тісніші зв’язки з колегами та потенційними партнерами за межами України, які працюють у сфері науки про дані.

Одним із результатів школи буде ознайомлення молодих вчених з різними галузями, в тому числі астрофізикою, фізикою, біологічними науками та політичними студіями, а також з останніми розробками та методологіями в галузі науки про дані, які можуть бути застосовані в їхній майбутній науковій або професійній діяльності.

Програма включатиме інтерактивні лекції від світових експертів у багатьох галузях, а також невеликі секційні засідання для подальшого вивчення методів та застосувань. Після інтенсивної сесії учасники літньої школи також працюватимуть онлайн над заключними проєктами з додатковим наставником (ментором) від міжнародної групи експертів.

Організатори

Участь

До участі запрошуються студенти, аспіранти та молоді вчені, які використовують методи DS (Data Science) та ML (Machine Learning – машинне навчання) у своїй роботі. Учасників буде обрано шляхом відбору через процес подачі заявок.

Заявки розглядатимуться на постійній основі. Відібрані учасники будуть повідомлені одразу після прийняття відповідного рішення. Прийом заявок буде закрито після того, як буде зареєстровано 50 учасників.

Вартість участі

Вартість навчання, витрати на проїзд, харчування та проживання покриваються Фондом Сімонса. Учасники отримають стипендію (гривневий еквівалент 500 доларів США з урахуванням податків на момент виплати) за активну участь у підготовці заключних проєктів.

Місце проведення

Навчання буде проходити на території кампусу УКУ.

Форму заявки та детальну інформацію, зокрема програму, список затверджених тем та лекцій можна знайти за посиланням: https://apps.ucu.edu.ua/en/lviv-data-science-summer-school-2023/