Кембриджська ініціатива відкритого фінансування = усунення бар’єрів для публікацій у відкритому доступі

Кембриджська ініціатива відкритого фінансування – це новий пілотний проєкт, спрямований на підтримку авторів з країн з низьким і середнім рівнем доходу, які бажають опублікувати свої дослідження у відкритому доступі в журналах Кембриджу, але не мають доступного фінансування.

Цей пілотний підхід реалізується через колективне фінансування, що об’єднує фінансову підтримку від Кембриджу та його інституційних партнерів.

Кембриджська ініціатива відкритого фінансування охоплює понад 5000 установ по всьому світу. Понад 100 країн мають право на повністю фінансовану публікацію у відкритому доступі в усіх золотих і гібридних журналах без прямих витрат для авторів або їхніх установ.

Україна є однією з країн, що входить до цієї ініціативи. З повним списком країн-учасниць можна ознайомитися тут.

Інформація для авторів, які відповідають вимогам

Проєкт відкритий для авторів з 1 липня 2023 року до 31 грудня 2024 року. Подання заявки не вимагається. Автори автоматично мають право на публікацію у відкритому доступі, як тільки їхня стаття буде прийнята. Право на публікацію визначається приналежністю авторів-кореспондентів.

Детальніше про можливість публікації за посиланням: https://www.cambridge.org/core/open-research/open-access/cambridge-open-equity-initiative/faqs

nrfu.org.ua