Оцінка перспектив нафтогазоносності та метановугленосності ділянок та об’єктів

Призначення. Інтенсифікація та підвищення ефективності прогнозно-пошуково-оціночних робіт (на нафту, газ, кам’яне вугілля та супутній газ метан) і виявлення нових ділянок та об’єктів, перспективних щодо відкриття нових родовищ.

Галузь застосування. Геологія. Видобуток корисних копалин. 

Переваги. У порівнянні з вітчизняними аналогами розробка допомагає збільшити достовірність прогнозу наявності вуглеводневих та метановугільних покладів, підвищити ефективність пошуковорозвідувальних робіт; має меншу собівартість.

Опис. Оцінка проводиться на основі теорії «полігенезу нафти», поглибленого аналізу новітніх та переінтерпретації раніше отриманих геолого-геофізичних матеріалів, особливостей формування нафтогазових і метановугільних покладів та з урахуванням палео-океанографічної та геодинамічної моделей розвитку території. Результат досліджень — карти ознак і перспектив нафтогазоносності з визначенням місць найвищої концентрації нафтогазопроявів досліджуваного регіону та розподілом за тектонічними зонами; кількісна оцінка очікуваних і прогнозних запасів метану у вугільних пластах і вуглевмісних породах.

Детальніше…