Фундація Польської Науки (FNP) оголошує четвертий конкурс програми “ДЛЯ УКРАЇНИ”

Фундація Польської Науки (FNP) оголошує четвертий конкурс програми “ДЛЯ УКРАЇНИ”. Завдяки цій ініціативі науковці з України можуть налагодити співпрацю з польськими колегами з метою проведення спільних досліджень у галузі гуманітарних і суспільних наук.

Заявки приймаються до 3 червня 2024 року.

Програма “ДЛЯ УКРАЇНИ” має на меті надання підтримки дослідникам і дослідницям з України, щоб вони могли продовжувати наукову роботу у співпраці з польськими вченими та науковими осередками.

Програмою передбачено отримання річного гранту у розмірі 268 800 злотих на реалізацію польсько-українського наукового проєкту, тематика якого охоплюватиме питання, пов’язані з розвитком громадянського суспільства, демократії, євроінтеграцією чи безпекою. Тема проєктів повинна мати важливе значення для обох країн.

У конкурсі програми “ДЛЯ УКРАЇНИ” можуть взяти участь пара науковців – один із Польщі, другий – з України. Кандидати повинні мати докторський ступінь, отриманий не більше ніж 12 років на момент подання заявки. На відміну від попередніх конкурсів, організованих у рамках програми, особа, яка представлятиме українську сторону, має бути не лише працевлаштованою в українській науково-дослідницькій установі на момент подання заявки, а й проживати та виконувати проєкт в Україні.

Заявку від імені обох науковців подає особа, яка працює в Польщі, спільно з установою, що проводить наукові дослідження у Польщі (приймаюча організація) та у якій реалізуватиметься проєкт.

Завдяки коштам, отриманим від донорів, які підтримують програму «ДЛЯ УКРАЇНИ», у четвертому конкурсі передбачена можливість отримати фінансування оплати праці додаткового члена команди – аспіранта/-ки, який/-а буде залучений/-а до виконання проєкту.

Заявки, подані на конкурс, оцінюватиме міжнародна група експертів, призначена Фундацією Польської Науки.

Заявки прийматимуться лише англійською мовою в електронній системі на сайті: www.wnioski.fnp.org.pl

Кінцевий термін подання заявок у четвертому конкурсі:  3 червня 2024 року.

У четвертому конкурсі Фундація планує надати фінансування для трьох грантів. Результати планується оголосити у четвертому кварталі 2024 року.

За додатковою інформацією щодо участі та умов проведення конкурсу просимо звертатися до координаторки програми “ДЛЯ УКРАЇНИ” д-ра Софії Азовцевої: тел.: +48 22 845 95 11, моб.: +48 691 512 451, email: azovtseva@fnp.org.pl.

Більше інформації:

nrfu.org.ua