Одержання активованого вугілля з відходів деревного виробництва

Призначення. Для створення технології одержання активованого вугілля з відходів деревного виробництва замість традиційної викопної сировини (вугілля) з конкурентними адсорбційними характеристиками для зменшення собівартості сорбентів при вилученні з водних об’єктів неорганічних і органічних сполук – типових забруднювачів води.

Технічні характеристики. Сушка вихідного матеріалу при 30-83 град С. Проведення процесу піролізу при температурі 605-745 град C

Галузь застосування. Водопідготовка та обробка води

Переваги. Традиційна технологія піролізу була модернізована шляхом застосування мокрого охолодження, що обумовлює активацію розігрітого карбонізованого матеріалу і забезпечує додатковий розвиток пористої структури АВ з відходів деревного виробництва

Техніко-економічний ефект. Заміна викопної сировини (вугілля) на деревні або сільськогосподарські відходи знизить вартість виробництва в 1,5-2 рази та призведе до зменшення викиду парникових газів. Виробництво та застосування ДБВ призведе до покращення екологічного стану довкілля на локальному і загальноукраїнському рівні та спричинить розширення функціонального використання активованих карбонізованих продуктів не тільки в галузі очистки природних і стічних вод, але й для покращення якості та родючості ґрунтів, росту продуктивності сільськогосподарського виробництва, тощо.

Опис. Одержання активованого вугілля з відходів деревного виробництва проводили в промисловій піролізній установці після отримання теплоносія і сушки вихідного матеріалу при (30-83) град С, який в блоці піролізу при температурі (605-745) град С перетворювався в деревне біовугілля з подальшим мокрим охолодженням, при якому одночасно протікають охолодження, активація та внаслідок цього подальший розвиток пористої структури активованого вугілля.

Детальніше…