28 травня у межах Тижня Відкритого Уряду відбудеться вебінар «Пережити бурю: уважний погляд на українських вчених та їхні потреби у воєнний час»

Спікерка – Анастасія Луценко, Науковий координатор Academ.City, Київський академічний університет НАН України, Департамент інновацій та підприємництва, Інститут інновацій та конкуренції Макса Планка.

Організатор – Державна наукова установа “Український інститут науково-технічної експертизи та інформації”.

Війни значно впливають на стійкість наукових систем та вчених, що часто призводить до зниження фінансування досліджень, збоїв у наукових спільнотах та припинення дослідницьких процесів. Однак вони також сприяють появі нових технологічних здобутків. Дослідники, як ключове джерело наукових знань, відіграють вирішальну роль у підтримці продуктивності та прогресу науки під час конфлікту. Проте відсутність емпіричних даних з цього питання часто стає причиною обмеження фактичних даних для прийняття рішень. У нашому дослідженні ми прагнемо вивчити вплив війни на сприйняту продуктивність вчених, розглядаючи приклад війни, що триває в Україні. Досліджуючи проблеми, з якими стикаються дослідники, та фактори, що сприяють їх стійкості, ми прагнемо надати цінну інформацію про потреби науки воєнного часу. Розуміння досвіду та потреб учених може допомогти у розробці політики та стратегій, які підтримують та підвищують стійкість наукових систем за часів кризи.

Вхід без попередньої реєстрації за посиланням http://webinar.ukrintei.ua/

Для тих, хто не може бути присутнім на семінарі, але зацікавлений у тематиці, запис та презентацію буде викладено в Архівних записах за посиланням http://webinar.ukrintei.ua/.

Бажаючим отримати електронний сертифікат – звертатися до організаторів.

Контакти:

Матусевич Вікторія (050) 351-59-22, vv.matusevych@gmail.com