Розробка методів ідентифікації об’єктів та аналіз їх стану за результатами зондування

Призначення. Для ідентифікації стану, видового складу, структури та параметрів.

Галузь застосування. На підприємствах, пов’язаних: з розробкою приладів та систем для розвідки вуглеводнів та нових технологій в рослинництві; з розробкою вимірювальних приладів для електронної промисловості.

Переваги. Розроблені методи та алгоритми забезпечують класифікацію об’єктів з використанням множини сильно корельованих ознак при значних їх варіаціях для кожного з класів з вірогідностями не гірше 80%. Створена конкурентоспроможна технологія обробки ехоімпульсних сигналів та зображень, що реалізується у вигляді автоматизованої системи з наступним одержанням трьох охоронних документів. Розроблені методи й алгоритми ідентифікації структури є основою для створення високоінформативних автоматизованих систем для вимірювання характеристик та параметрів електронних пристроїв та систем.

Техніко-економічний ефект. Технологія, що використовує ідентифікацію шаруватих об’єктів при геологічній розвідці дозволить суттєво скоротити час пошуку вуглеводнів. Класифікація рослин дозволить економити до 70% гербіцидів. Ідентифікація мікро- та наноелектроних пристроїв забезпечить конкурентноздатність радіотехнічних систем.

Опис. Об’єктом дослідження є отримання та використання інформації при зондуванні природних і біологічних середовищ та мікро- і наноелектронних пристроїв і систем сигналами різної природи (оптичне випромінювання, гравітаційні, ультразвукові, високочастотні та НВЧ коливання) для ідентифікації їх стану, видового складу, структури та параметрів.

Детальніше…