Витратний порошковий електрод

Призначення. Для покращення властивостей литого металу.

Галузь застосування. Машинобудування, інструментальна промисловість.

Переваги. На рівні світових аналогів. Розроблена технологія ЕШВ порошковим електродом відливок деталей і інструмента з інструментальних сталей показала наступні переваги: можливість формування практично будь-якого хімічного складу отримуваних матеріалів; висока ефективність рафінування; підвищення експлуатаційних характеристик виробів виготовлених із металу ЕШВ порошковим електродом; зниження собівартості продукції на 40 – 50 % у порівнянні з ЕШВ суцільним електродом із прокату стандартних марок сталей.

Техніко-еономічний ефект. Економічна привабливість розробки для просування на ринок та впровадження заключається в покращенні властивостей литого металу ЕШВ порошковим електродом при зниженні собівартості продукції на 40 – 50 % у порівнянні з ЕШВ суцільним електродом, можливістю формування практично будь-якого складу отриманих матеріалів, підвищення експлуатаційних характеристик виробів виготовлених з металу ЕШВ порошковим електродом.

Опис. Суть розробки заключається в покращенні властивостей литого металу в результаті більш інтенсивного рафінування при ЕШВ порошковим електродом. Застосування порошкового електроду вирішує проблему отримання витратних електродів із інструментальних сталей в умовах машинобудівних, інструментальних і ремонтних підприємств.

Детальніше…