ТЕХНОЛОГІЯ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ КАВІТАЦІЙНОЇ ОБРОБКИ МОЛОКА

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Розробка дозволяє підвищити якість та споживчу цінність молока за рахунок ультразвукового кавітаційного безтемпературного знезараження та якісної гомогенізації первинного молока. Розробка може бути використана для вирішення проблеми збереження якості молока в процесі збирання та транспортування від фермерських та приватних господарств до молокопереробних підприємств в жаркий літній період.

ОПИС:

Інактивація мікроорганізмів відбувається за рахунок механічного руйнування мікроорганізмів ударними сферичними хвилями та кумулятивними струменями, а також за рахунок локального підвищення тиску до 1000 МПа и температури до 10000С, що спостерігається при схлопуванні кавітаційних бульбашок. Гомогенізація складових молока відбувається за рахунок турбулентного перемішування на молекулярному рівні інтенсивними мікротечіями, що виникають при коливаннях та схлопуванні кавітаційних бульбашок.

ПЕРЕВАГИ:

    • скорочення технологічного циклу;
    • зменшення енергетичних витрат;
    • мобільність;
    • екологічність;
    • збереження вітамінів у молоці;
    • нова споживча якість;
    • новий продукт.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Сільське господарство (молокопереробні підприємства).

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Забезпечує одержання стабільних результатів.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Виготовлений дослідний зразок.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *