ЕНЕРГО- ТА РЕСУРСООЩАДНА ТЕХНОЛОГІЯ ВИСОКОРЕСУРСНОЇ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ КЕРАМІКИ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Розробка спрямована на створення енергоощадної технології функціональної кераміки для футеровки резервуарів, виготовлення керамічних насадок для заповнення тепломасообмінних колон і абсорберів, оснащення насосів для перекачування агресивних рідин, виробництва ємностей для розплавів, керамічних кілець ущільнювачів для обертових валів автомобільних двигунів тощо.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Сфера застосування функціональної кераміки значно розширена: характеризується рівновеликими високими показниками кислото- та лугостійкості (>99 %); за рахунок синтезу тіаліту підвищується термостійкість матеріалів (>8 теплозмін від 350 до 20 °С); завдяки синтезу муліту збільшується міцність кераміки (σзг = 27 МПа, σст = 110 МПа).

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Розробка може бути ефективно використана в хімічній, будівельній, металургійній, машинобудівній та інших галузях промисловості.

ПЕРЕВАГИ:

Розроблена високоресурсна функціональна кераміка порівняно зі світовими аналогами (ТОВ «Кислототрив Стройзахист», ТОВ «Промкераміка», Rauschert GmbH Technische Keramik & KunststoffFormteile) має знижену температуру випалу (1250 °С проти 1280–1350 °С); характеризується одночасно високими показниками кислото- та лугостійкості (99,4–99,9 і 99,99 % відповідно); світові ж аналоги характеризуються високими показниками лише кислотостійкості (97–99,98 %). Термостійкість розробленої кераміки становить >8 теплозмін (від 350 до 20 °С), а максимальна температура використання – 1200 °С порівняно з  2–8 теплозмінами та 1000 °С для існуючих аналогів. Перевагою розроблених матеріалів є зниження температури їх формування від 1300 до 1250 °С і можливість використання промислових відходів при збереженні високих показників експлуатаційних властивостей.

ОПИС:

Створена високоресурсна кераміка, яка разом із комплексом заданих параметрів, має додатковий ресурс властивостей, що підвищують її довговічність та розширюють області застосування. Розроблені високоресурсні та скловидні матеріали із комплексом як стандартних, так і нових заданих властивостей (високої теплоефективності, хімічної та біокорозійної стійкості, самоочисних і бактерицидних якостей). Розроблені матеріали характеризуються підвищеною конструктивною якістю та пролонгованим ресурсом експлуатації в умовах змінних температур, дії агресивних середовищ та біокорозійного навантаження.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *