Вакуумний сферичний рефлектор великого діаметра із змінною кривизною поверхні та двохосьовою системою відслідковування

ОПИС:

Вакуумний сферичний рефлектор містить корпус рефлектора, покритого металізованою полімерною плівкою, яка кріпиться до корпусу кільцем, яке натягає плівку завдяки гвинтам і утворює герметичну камеру, в яку врізані штуцери із клапанами і манометрами, через які відкачується (або додається) повітря, де утворюється розрідження (вакуум), ступінь якого контролюється і надає металізованій плівці сферичну вгнуту поверхню з певним фокусом концентрації променів.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Рефлектор великого діаметра містить корпус рефлектора, металізовану полімерну плівку, кільце, яке натягає плівку завдяки гвинтам, штуцер з ніпельним клапаном та манометром, штуцер з манометром і краном, силовий сталевий каркас, поворотні платформи, підшипники, мотори-редуктори, комутатори. Вся конструкція монтується на каркасній сталевій опорі.

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕД АНАЛОГАМИ:

Перевагами даного сферичного рефлектора перед аналогами є підвищенна геометрична точність поверхні (сферичність) рефлектора, якість і точність фокусування його відзеркалювальної поверхні при підвищенні ефективності використання падаючого випромінювання, легкість конструкції, можливість виготовлення рефлектора великого діаметра. При використанні сферичного рефлектора великого діаметра у оптичній астрономії є реальна можливість створювати телескопи з легким мобільним головним дзеркалом (рефлектором) до 100 метрів на відміну від існуючих сьогодні діаметром до 10 метрів, що приведе до прориву у оптичній астрономії.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Модель належить до оптичного приладобудування, геліотехніки і світлотехніки і може бути використана у фокусуючих оптичних системах при виготовленні криволінійних відзеркалювальних поверхонь, наприклад при виготовленні оптичних поверхонь дзеркал, елементів адаптивної оптики, телескопів, геліоконцентраторів.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Модель може бути використана у фокусуючих оптичних системах при виготовленні криволінійних відзеркалювальних поверхонь, наприклад при виготовленні оптичних поверхонь дзеркал, елементів адаптивної оптики, телескопів, геліоконцентраторів.

ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ:

При використанні рефлектора як нагрівального приладу можливе отримання потужності (в літній час, в середніх широтах) до 1 кВт/м2 тобто 7850 кВт з одного дзеркала діаметром 100 м. Такий рефлектор може працювати з акумулятором тепла, парогенератором та електричним генератором в складі електричної геліостанції.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Потрібне доопрацювання.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Випробувано в режимі дослідної експлуатації.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Продаж технічної документації. Продаж патентів.

НОВИЗНА:

1 патент України.

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ ПРО ЦЮ РОЗРОБКУ,

НАПИШІТЬ НАМ