Astana Hub профінансує українські IT-стартапи до $ 47 000

Міжнародний технопарк IT-стартапів Astana Hub профінансує українські IT-стартапи в Казахстані на суму до $ 47 000. Для отримання коштів необхідно пройти конкурсний відбір і стати учасником однойменного технопарку. Про це AIN.UA повідомили представники Astana Hub.

Умови

  • Фінансування надається по моделі revenue share (equity free). Таким чином, відібрані стартапи зобов’язуються виплачувати 2% від доходу з реалізації проєкту, де: 1% – виплата протягом 3 років після освоєння коштів (в рамках програми фінансування); 1% – виплата зборів (в якості учасника Astana Hub).
  • Як зазначається, учасники Astana Hub отримують податкові преференції. Натомість, вони зобов’язані відраховувати 1% від доходу на користь хаба.

За результатами відбору фінансування отримають 35 кращих проєктів. Розмір грантів відрізняється, в залежності від стадії:

  • cтартапы на стадії MVP зможуть отримати до $12 000;
  • Product/market fit – до $24 000;
  • Scale – до $47 000.

Ті команди, які отримають Seed Money повинні стати учасниками податкового режиму Astana Hub і укласти договір фінансування.

Які стартапы шукають

  • Astana Hub шукає проєкти в IT-сфері, які відповідають пріоритетним видам діяльності хаба.
  • Зокрема, акцент на проєктах, пов’язаних з розробкою, впровадженням, супроводом, розвитком, модифікацією і реалізація ПО і програмного продукту, а також супроводом інформаційних систем. З докладним списком можна ознайомитися за посиланням.
  • IT-стартап повинен знаходитися на одній зі стадій: MVP, Product / market fit, Scale.
  • У команді повинно бути не менше 3-х ключових учасників

Щоб отримати фінансування від Astana Hub, необхідно пройти 6 етапів відбору: первинний розгляд заявки, діагностика, відбір проєктів для презентації, пітч-презентація, рішення комісії, укладення договору.

Що вимагається від українських стартапів

У коментарі для AIN.UA, представники Astana Hub відзначили, що обмежень на надання послуг тільки в Казахстані немає. Це означає, що подати заявку на участь у відборі може будь-який український IT-стартап.

У разі позитивного рішення для отримання фінансування заявнику необхідно буде відкрити представництво в Казахстані (або в Міжнародному фінансовому центрі «Астана»).

При цьому, командам потрібно пройти акселеративну програму Techpreneurs, яка передбачає роботу з персональним трекером і експертами щодо подальшого розвитку проєкту. Оскільки зустрічі з ними можуть проходити в очному порядку, це вимагає знаходження в місті Нур-Султан. Тут технопарком передбачено надання робочих місць в павільйонах Astana Hub до 6 місяців на безкоштовній основі.

Також компанія стає частиною IT-екосистеми Казахстану за допомогою резидентства в Astana Hub, відповідно, передбачається вклад в розвиток IТ-індустрії країни.

Як подати заявку

Щоб подати заявку на участь у відборі, необхідно заповнити заявку російською, англійською або казахською мовою:

У Astana Hub уточнюють, що заявником може бути як фізична, так і юридична особа. При цьому, немає обмежень по країні резидентства, тобто, заявником також може бути як резидент Республіки Казахстан, так і нерезидент.