Комплекс програм для обчислення динамічних та енергетичних характеристик ходи людини на протезі гомілки

Призначення. Комплекс призначений для обчислення динамічних та енергетичних характеристик ходи людини з протезованою гомілкою із урахуванням даних експериментальних біомеханічних вимірювань (гоніометричних, подографічних, тензометричних).

Технічні характеристики. Комплекс програм — сучасна Windowsпрограма з багатовіконним інтерфейсом, зручним для введення вхідних даних, обчислення характеристик ходи людини, їх зберігання (таблиці, графіки) та друку.

Галузь застосування. Медицина, реабітологія.

Переваги. Вітчизняних аналогів розробки немає. Порівняно із закордонними аналогами запропонований комплекс має суттєво нижчу вартість, ґрунтується на простіших механічних моделях ходи людини, з урахуванням повної природної послідовності фаз руху стоп, відповідності кінематичних та динамічних обмежень на інтервалі подвійного кроку, жорсткісних характеристик протеза.

Опис. Основою комплексу є математична модель ходи людини на протезі гомілки та енергетично-оптимізаційний підхід до обчислення динамічних характеристик ходи за неповного набору вхідних даних.

Детальніше…