Кріоконсервування звитих канальців статевонезрілих сім’яників з використанням біополімерних носіїв

Призначення. Створення кріобанку аутологічних тканин сім’яників із можливістю їх подальшого застосування для потреб біотехнології та у клінічній практиці з метою збереження фертильності у чоловіків. 

Галузь застосування. Медицина. 

Переваги. Уведення фібринового гелю в кріозахисне середовище дає змогу відмовитись від застосування ксеногенної сироватки, знизити концентрацію кріопротектору та скоротити тривалість процесу кріоконсервування, зберігаючи морфофункціональний стан звитих канальців статевонезрілих сім’яників на якісно високому рівні.

Опис. Кріоконсервовування фрагментів незрілих яєчок є безальтернативним методом збереження фертильності пацієнтів допубертатного віку, яким показано проведення цитотоксичної терапії. Розроблена сучасна біотехнологія передбачає отримання запасу тканин сім’яників та їх подальше тривале зберігання за низької температури без суттєвих змін морфо-функціонального стану. Це уможливлює вільне транспортування та розморожування безпосередньо перед терапевтичним застосуванням. Ефективність засобу показана в пілотних експериментах на тваринах. 

Детальніше…