25 жовтня 2023 р. відбудеться вебінар в рамках програми MSCA4Ukraine: Принципи та практики відкритої науки

Відкрита наука визначається Виконавчим агентством ЄС з досліджень як «підхід до досліджень, заснований на відкритій спільній роботі, що підкреслює обмін знаннями, результатами та інструментами на якомога більш ранньому етапі та в найширших масштабах». Цей інструмент має потенціал для підвищення якості та ефективності досліджень і прискорення розвитку знань та інновацій шляхом обміну результатами, що робить їх більш придатними для багаторазового використання та покращує їх відтворюваність.

25 жовтня 2023 року MSCA4Ukraine запрошує відвідати вебінар, головною темою якого стануть принципи та практики відкритої науки ЄС. Також під час вебінару буде розглянуто, як відкрита наука може сприяти зміцненню української вищої освіти та дослідницького сектору.

Цей вебінар надасть можливість дослідникам з України дізнатися більше про практики відкритої науки, про те, як публікуватися на видавничій платформі відкритого доступу, розробленій Європейською Комісією, і як відкрита наука може бути використана для сприяння реконструкції сектору вищої освіти України.

Реєстрація доступна за посиланням: https://t.co/ZFrEuSC6pC

Детальніше: https://sareurope.eu/events/msca4ukraine-open-science-principles-and-practices/

nrfu.org.ua