Технологія глазурі кондитерської з виноградними порошками

Призначення. Для підвищення біологічної цінності глазурі кондитерської та подовження терміну її зберігання.

Технічні характеристики. Органолептичні показники якості глазурі: колір шоколадний, глянцева поверхня, смак і запах приємні, властиві кондитерській глазурі.

Галузь застосування. Харчова промисловість. Виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів.

Переваги. Основними перевагами запропонованої технології є отримання глазурі конодитерської з підвищеним вмістом поліфенольних сполук, харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин у порівнянні з традиційними видами глазурі, подовженим терміном зберігання за рахунок введення у складі порошку з виноградних кісточок речовин антиокисної дії, зниження собівартості виробів на 5…6% за рахунок заміни какао-порошку.

Техніко-економічний ефект. Оцінка економічної ефективності показала, що впровадження технології глазурі з підвищеним вмістом біологічно активних речовин сприятиме раціональному використанню вторинних продуктів виноробної промисловості (виноградних вичавків), зниженню собівартості глазурі на 5…6% за рахунок заміни какао-порошку на порошок з виноградних кісточок, а також розширенню асортименту кондитерської продукції оздоровчого призначення.

Опис. Розроблено технологію глазурі кондитерської з додаванням порошків з виноградних кісточок. Вона має шоколадний колір, збагачується поліфенольними сполуками, мінеральними речовинами, харчовими волокнами, довше зберігається, ніж традиційна. Нова розробка спрямована на вирішення проблеми розширення асортименту кондитерських виробів оздоровчого призначення.

Детальніше…