Оголошено Грантову програму для підтримки українських технологічних компаній з загальним бюджетом 2.5 мільйони доларів

Український фонд стартапів (УФС) і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) раді оголосити про початок Грантової програми підтримки українських технологічних компаній.

Ініціатива спрямована на активний розвиток інновацій, економічне підсилення країни та підвищення глобальної конкурентоспроможності українських проєктів. У рамках програми планується виділити загальну суму 2.5 мільйони доларів США на підтримку перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed.

За останні роки Україна закріпилася на міжнародній арені як країна з колосальним інноваційним потенціалом. Навіть в умовах війни Україна посіла 55 місце в рейтингу Глобального інноваційного індексу в 2023 році, що на 3 позиції вище минулорічного результату.

УФС з WNISEF прагнуть, щоб кількість успішних українських стартапів постійно зростала, здобуваючи міжнародне визнання, тому спільно запустили Грантову програму. Український фонд стартапів візьме на себе відповідальність за керування та впровадження ініціативи, в той час, як Western NIS Enterprise Fund виступатиме фінансовим партнером, забезпечуючи необхідними ресурсами для успішної реалізації проєкту.

Програма надасть можливість отримати грант до 25 000 доларів США для проєктів на стадії Pre-seed та до 50 000 доларів  США — на стадії Seed. Свого часу схожою можливістю скористалися такі стартапи як Esper Bionics, Upswot, Finmap, Zeely, Mate Academy, Harmix, а сьогодні ці компанії відомі у всьому світі. 

Орієнтовно планується профінансувати 74 команди, з яких: 

  • на стадії pre-seed з загальною сумою до 25 000 доларів США – 48;
  • на стадії seed з загальною сумою до 50 000 доларів США – 26.

Термін реалізації програми: до 31 грудня 2025 року.

До участі в Грантовій програмі допускаються заявники, що сумарно відповідають наступним критеріям:

  • Зареєстровані у встановленому законом порядку суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність, спрямовану на отримання прибутку та/або досягнення соціального ефекту.
  • Відсутність інвестицій, грантових коштів або державної допомоги, що перевищують 500 000 доларів США в еквіваленті за весь період діяльності.
  • Сукупний дохід не перевищує 500 000 доларів США в еквіваленті станом на дату подачі заявки за останній рік діяльності.
  • Заявник фактично не перебуває і не здійснює діяльність на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України, а також не входить в санкційний список та не є об’єктом спеціальних обмежень (санкцій) відповідно до законів України.

До участі не допускаються: 

  • Проєкти, які були профінансовані в рамках Грантових програм BRAVE1 та ініціативи “Seeds of Bravery” від Європейської інноваційної ради.
  • Заявники, які виготовляють/створюють обладнання, матеріали, продукцію, товари та/або інші вироби військового призначення.

Повний перелік вимог та процедура подачі заявок доступні за посиланням. 

❗️ Подача заявок здійснюється на постійній основі.

usf.com.ua